Bichon frisé

BeskrivningFör århundraden sedan var bichon frisé en populär hundras i Frankrike och Spanien, och har avbildats i porträtt på kungafamiljerna i båda länderna. Hundar av bichon-typ utvecklades på olika öar i Medelhavet, och rasen tros ha sitt ursprung på Teneriffa och är nära besläktad med malteser. Sjömän på 1300-talet tros ha fört med sig rasen till Europa från Teneriffa.

Bichon frisé är en välbalanserad hund med ett elegant utseende. Dess kolsvarta ögon och nos kontrasterar mot den snövita pälsen och den kurviga svansen ligger upp över ryggen. Den silkiga pälsen består av spiralformade hårstrån, vilket ger den ett pudervippa-liknande utseende. Som fullvuxen är den 23–28 cm i mankhöjd och väger 3–6 kg.

Den här livfulla, glada lilla hunden älskar familjeliv och vill följa med familjen överallt, men kan även tränas till att lämnas ensam då och då. Bichon frisé går bra ihop med andra hundar och sällskapsdjur i hushållet. Rasen anpassar sig enkelt till mängden motion som familjen har möjlighet att ge den, men åtminstone en halvtimme varje dag är ett absolut minimum – tillsammans med en chans att motionera hjärnan! Läs mer om rasen på Purinas hemsida.

Källa: https://www.purina.se/