Nada 7 år tik

Publicerades: 16 maj 2023

Oxie

|

Hund

|

Blandras

4 500 krNada är en amstaff mix från Rumänien, 7 år gammal.
Nada bor hos oss i Malmö sedan oktober. Hon har spenderat större delen av sitt liv på läskiga och kalla gator i Rumänien och letar nu efter ett förevigt hem. Nada är en underbar och lojal hund som är så tacksam att få plats i hemmet under taket och inte i kylan. Hon är den riktiga definitioken av människans bästa vän med sin lojalitet, vänskap, kärlek och tacksamhet. Man kan se hur tacksam hon är för allt hon fått varje dag och skulle göra allt för sin människa.
Nada är en tik, är kastrerad, vaccinerad och en frisk hund. Hon är en amstaff blandning vilket innebär att hennes ägare behöver förståelse för rasen och vad som kommer med den. Hon är reaktiv med andra hundar ute och har svårt att veta hur man socialiserar sig med koppel. Hon går inte bra ihop med alla hundar (andra tikar) men hon har en vän som är en amstaff hane som hon gillar att träffa och ta promenader med. Hon behöver tid och tålamod under träffar med andra hundar, det går inte på första mötet då hon tenderar att skydda sig från allt och alla vid första blicken, detta beror på att hennes liv tidigare bestod av överlevnad istället för ett lugnare liv. Men med tid kan man se om hon och andra hundar går ihop. Nada är en underbar själ som bara vill känna sig säker och skyddad, vilket kan ta lite tid som det gjorde hemma hos oss. När hon väl är trygg med en och kan slappna av, kommer hon ge allt hon kan ge. Det är bara nu som hon börjar lära sig hur man är ett husdjur och hur man leker med leksaker, vilket är en underbar process att se.
Vi tycker att det skulle vara bäst om Nada bodde som ensam djur hemma, hon har jagar instikter i sig och därför bör inte bo med en katt eller liknande (mindre djur). Barn är hon bra med över 10 år gamla, yngre än det vet vi inte. Hennes adoptionsavgift ligger på 4500 kr men om det finns en lika bra människa som Nada förtjänar är jag mer än villig att dela upp summan.