Om oss

Idén för Hundnet föddes i början av 2020, en tid där allt mer rapporter om smuggelhundar, oseriösa uppfödare och felplaceringar uppmärksammades.

Som hundälskare ville vi göra en ansträngning för att motverka antalet hundar som far illa, både hos uppfödare och som hamnar i fel hem. Snack blev till verkstad och sommaren 2021 blev Hundnet en verklighet. En plattform som är hängiven åt att hundköp ska ske på ett tryggt och säkert sätt, där köpare, uppfödare och hundar alltid känner sig bra.

Hundnet är byggd med Bank-Id och chip-id kopplat till jordbruksverket för att motverka oseriösa uppfödare och köpare. Vi lägger stor vikt att utbilda dig som första hundägare vad det faktist innebär att skaffa en ny familjemedlem. Vi tror på storheten inom hundlivet som kan skördas genom att arbeta tillsammans med uppfödare och framtida hundägare.

Nu i samarbete med Svenska Djurskyddsföreningen. 

Svenska djurskyddsföreningen som länge arbetat aktivt med att motverka illegal handel av hundar både inom Sverige och EU, bland annat genom att påverka köp-och säljsidor att införa legitimering av de som vill sälja hundar. Under Maj 2022 inledde vi ett exlusivt samarbete där vi tillsammans kommer göra en insats för att hundköparna ska kunna vara säkra på vem de köper sin nya familjemedlem av, med slutmålet att försöka motverka smuggelhandeln.